DKK1 mia besluttede Danske Bank at have i overskud for 2008.

Jeg har læst lidt på DDB’s årsrapport, og jeg mener at aktien er et rigtigt godt langsagtigtet køb.

Danske Bank årsrapport 2008

Basisindtjeningen er stabil, og væksten i omkostninger skyldes stort set ektraordinære udgifter.
Det er klart at banken også i 2009 vil have store nedskrivninger på udlån, men dette er en mindre del af faldet i overskud. Umiddelbart overraskede det mig at banken vil søge om statslig ansvarlig kapital for 26 mia, men jeg tror at det er et rent politisk træk, for at vise at man støtter ordningen. Ordningen er jo skruet sådan sammen, at de faktisk ikke kan ansøge om mindre end de 26 mia, det er det eller ingenting, ellers kan de ikke nå op på de 12 i kernekapitalprocent som loven kræver at banken har efter kapitaltilførselen.

Jeg mener generalt at Kreditpakken er en stor fejl. Resultatet bliver, ligesom det allerede er tilfældet med Bankpakke I, at staten pludseligt sidder med store aktieposter i en række af landets banker.

Det bliver spændende at se Nordeas regnskab i næste uge. Nordea vil formentligt også søge om optagelse af ansvarlig kapital for et betydeligt milliardbeløb, og af samme grund som Danske Bank.