For et år siden havde jeg forsvoret at man i USA ville nationalisere virksomheder, og gjorde det her på bloggen, men nu sker det i stor stil. Først var det finanssektoren og nu bilindustrien. Hvad bliver den næste industri som bliver nationaliseret?

Nu taler vi om hvorfor vi dog ikke allerede har gjort det samme herhjemme, Fogh udtaler ligefrem at vi skal nationalisere banker:

således at de har lige konkurrencevilkår med pengeinstitutter i andre lande

Wow. Jeg kan forstå at man i Frankrig straks hopper med på vognen, og skynder sig at nationalisere finans- og bilindustrien nu man har chancen, men at Fogh skulle være med på den, det fatter jeg ikke.

Vi har på det sidste flere gange hørt, at noget af det som man gjorde galt under den store depression, netop var at verdens lande ikke forsøgte en fælles løsning, men startede nogle store bølger af protektionisme. Nu gør vi det så igen. I nogle lande ledte egenbeskyttelsen til ekstreme grader af nationalisme. Jeg tror stadigt, at vi står overfor et skift i den politiske holdning til finansmarkederne, men lad os da ikke håber at det bliver i en nationalistisk retning.